maandag, april 09, 2007

Fietsen met Evy ...

Gisteren streek het Eén-circus neer in Herentals, waar de tv-presentatrice Evy Gruyaert haar 35 km kwam fietsen. Via het forum van de Gentse Liggers hadden we met enkele fietsers afgesproken dat samen met Evy zouden gaan meefietsen. Aangezien Herentals maar een uurtje fietsen van mij vandaan is en er bovendien prachtig weer was voorspeld, gisterochtend dus richting Herentals getrokken.
Iets over negen kwam ik aan op de parking, waar al 2 GL aanwezig waren. In totaal zouden we met z'n 7-en zijn, een klein "eilandje" van ligfietsen tussen de 480 andere fietsers. Evy heeft twee van ons nog geïnterviewd, maar dat is natuurlijk nog geen garantie dat dat ook uitgezonden zal worden. Aanstaande zaterdag kijken dus !
De tocht zelf was goed georganiseerd : Politiebegeleiding en een hoop vrijwilligers, wat maakte dat elk kruispunt was afgezet en je nergens hoefde te stoppen. Het tempo lag laag (iets van een 16 km/u vernam ik achteraf), maar lijkt me vrij normaal voor een evenement zoals dit, waar zowel kinderen als bejaarden aan deelnemen. Onderweg nog een bevoorrading en achteraf een gadget voor iedere deelnemer, m'n Paaszondag kon niet meer stuk ;-) !

8-jarige Allison reed de tocht helemaal uit !