zaterdag, mei 31, 2008

Reactie van de Provincie II

Gister ontving ik nog een tweede mail, deze keer van een ingenieur die voor de Provincie werkt :

Geachte,
Eerder deze week is er door de aannemer een bestrijking aangebracht op het Bels Lijntje. De bestrijking bestaat uit een mengsel van bitumen en grind en dient om de nieuwe asfaltverharding te beschermen.Om een optimaal resultaat te verkrijgen wordt er bij het aanbrengen van zo'n bestrijking altijd nagestrooid met grind. Momenteel ligt er dus inderdaad een grindlaag op het fietspad. Dit overtollige grind zal echter geveegd worden zodra het bitumen volledig uitgedroogd is (droogtijd is ongeveer een week).Concreet betekent dit dat de aannemer begin volgende week (ma. of di.) zal komen vegen en dat de overtollige grindlaag verwijderd zal zijn.
Hopend u hiermee voldoende ingelicht te hebben,
Mvg, Ing. Alex Bosmans

Waarom een perfect liggende asfaltlaag op een fietspad zonodig "beschermd" dient te worden door een grindlaag, is me nog steeds niet duidelijk. Ik heb dan ook een reply op deze mail teruggestuurd met die konkrete vraag, eens benieuwd of ik daar ook nog antwoord op zal krijgen.
Verder heb ik ook teruggemaild dat als het hier inderdaad maar over een tijdelijk ongemak gaat (want dat zal het naar alle waarschijnlijkheid zijn), de overheid toch op z'n minst de moeite had kunnen nemen om fietsers te waarschuwen. Een paar bordjes zetten kost toch niet zoveel moeite en zou meteen een hoop wrevel wegnemen. Dát zou je pas een fietsvriendelijk beleid kunnen noemen !
Maar naar alle waarschijnlijkheid zal het dus volgende week beter te doen zijn om over het Bels Lijntje te fietsen, dat zullen we dan eens moeten gaan uittesten !

1 Comments:

Blogger WFvN said...

'Beter' is nog altijd niet 'goed', wat je wel hebt zonder zo'n overbodige slijtlaag.

In Fietsstad Zwolle worden fietspaden doorgaans niet meer voorzien van een slijtlaag; je kan hier gewoon op heerlijk glad asfalt rijden.

Fietspaden werden in het verleden vaak voorzien van rood grind om duidelijk te maken dat het om een fietspad ging. Tegenwoordig gebruiken ze gewoon asfalt met een rood kleurtje..... nog altijd héérlijk glad dus.

31 mei, 2008 11:28  

Een reactie posten

<< Home